Hlavní obsah

Muž v Lovosicích našel igelitovou tašku s mrtvým novorozencem

LOVOSICE
Aktualizováno

Mezi železniční tratí a diskontem potravin Lidl v Lovosicích našel ve středu odpoledne muž igelitovou tašku s mrtvým novorozencem. Novinkám to řekla mluvčí severočeské policie Jana Matonohová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Na místo vyjeli policisté z Litoměřic, kteří tašku s mrtvým novorozencem opravdu objevili. "Kromě těla novorozené holčičky v ní byla i placenta a pupeční šňůra" uvedla Matonohová.

Na místo přijela i záchranná služba a pohřební služba.

"Jde o prostor, kde nic není, možná pěšinka, po níž si lidé zkracují cestu," popsal ČTK místo nálezu místní obyvatel.

 foto: Novinky.cz s použitím Mapy.cz

Každoročně se v ČR najde několik mrtvých novorozenců. V roce 2006 bylo podle ČTK zaznamenáno pět případů,  v roce 2007 jeden a loni pět.

Případy nalezených novorozenců v roce 2008
6. března 2008 - Mrtvé tělíčko dítěte bylo nalezeno ve sklepě domu v Hradební ulici ve Žluticích na Karlovarsku. Tělo bylo zabaleno do igelitové tašky. Znalecké posudky prokázaly, že se dítě narodilo živé, jeho matka byla obviněna z vraždy.
18. dubna 2008 - Mrtvé tělo novorozence objevil v řece Moravě kolemjdoucí. Tělo chlapečka bylo zaklíněno mezi kameny u jezu v Baťově kanále ve Spytihněvi na Zlínsku.
27. dubna 2008 - Mrtvý novorozenec byl nalezen v jedné z popelnic v Krymské ulici na Praze 10. Matka dítěte následky utajeného porodu nepřežila.
29. května 2008 - Na třídicí lince odpadů v Pileticích u Hradce Králové našli pracovníci firmy tělo novorozeněte, které bylo zabalené v igelitu.
4. září 2008 - Mrtvolu novorozence našel náhodný chodec na Českokrumlovsku. Tělíčko leželo pohozené několik desítek metrů od silnice mezi Kladenským Rovným a odbočkou na obec Skláře.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám