Hlavní obsah

Muž v Havířově vystoupil z dodávky, zmlátil dítě na ulici a ujel

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Po neznámém násilníkovi, který zaútočil na dítě, pátrají od poloviny června havířovští kriminalisté. Muž vystoupil z dodávky a dítě udeřil. Mluvčí policie Miroslav Kolátek o incidentu informoval v úterý a požádal o pomoc.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útok se odehrál v pondělí 19. června v Havířově-Městě v Nádražní ulici zhruba 20 minut před polednem.

„V uvedenou dobu po ulici směrem od obchodního domu Lidl projížděla menší dodávka bílé barvy. Z ní vystoupil spolujezdec, přistoupil k procházející skupině dětí, jedno z nich uchopil pod krkem a dal mu ránu pěstí do obličeje,“ popsal Kolátek s tím, že útočník odhodil dítě na zem, nastoupil do dodávky a ta odjela neznámo kam.

Policisté se nyní obracejí na veřejnost s žádostí o pomoc. Hledají svědky incidentu a pátrají po totožnosti neznámého muže, registrační značce dodávky, případně po jejím bližším popisu.

Fanouškové slovenského hip-hopu?

Útočníkem měl být muž ve věku zhruba 25 let, bílé pleti a výšky okolo 175 centimetrů s částečnou pleší. „Na sobě měl černé nebo šedé tílko a černé kraťasy. Na pravé paži má tetování po loket,“ popsal údajného pachatele policejní mluvčí.

Dodal, že muž měl jet v bílé menší dodávce s asi metr dlouhou nálepkou s písmeny JBMNT odkazující k písni slovenského hip-hopového uskupení Kontrafakt. Nálepka měla být umístěna na zadních dveřích vpravo.

Informace k útočníkovi, dodávce či osádce auta přijmou policisté na telefonním čísle 596 884 863. Lidé mohou volat i na bezplatnou telefonní linku 158.

Reklama

Výběr článků

Načítám