Hlavní obsah

Muž v centru Prahy odpálil pyrotechniku uvnitř restaurace

Novinky, jdu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Šestatřicetiletý opilý muž způsobil ve středu večer paniku, když uvnitř jedné z restaurací v centru Prahy odpálil zábavní pyrotechniku. Uvnitř restaurace se tou dobou nacházelo podle policistů přes padesát lidí, nikdo z nich nebyl vážně zraněn. Muži za výtržnictví a poškození cizí věci nyní hrozí až dva roky vězení.

Foto: Policie ČR

Muž odpálil pyrotechniku v prostorách restaurace

Článek

Incident se odehrál ve středu po deváté večer v restauraci v Husově ulici v Praze 1. Šestatřicetiletý muž zde uvnitř restaurace odpálil zábavní pyrotechniku. Na místě se tou dobou nacházeli podle mluvčí pražské městské policie Ireny Seifertové strážníci, kteří řešili rvačky před restaurací.

„Hlídka si proto okamžitě vyžádala posily. Personál restaurace pak strážníkům označil muže, který před výčepem u stolu, kde seděl s kamarády, pyrotechniku odpálil,“ uvedla mluvčí. Muž měl následně pozitivní test na alkohol i drogy, strážníkům nadýchal přes 1,6 promile.

Foto: Policie ČR

Muž odpálil pyrotechniku v prostorách restaurace

Foto: Policie ČR

Strážníci na místě ošetřovali lehčí zranění

„Na žádost policie pak strážníci podezřelého převáželi na služebnu, kde museli jeho agresivní chování zklidnit donucovacími prostředky a pouty,“ dodala mluvčí Seifertová.

V restauraci se podle odhadu policie nacházelo přes padesát lidí, nikdo z nich nebyl vážně zraněn. „Několik osob utrpělo lehké popáleninové zranění v oblasti končetin, které si nevyžádalo lékařské ošetření. Došlo také k poškození oděvů přítomných osob,“ uvedla mluvčí policistů Lucie Drábková.

Radní v Praze zvažují omezit pyrotechniku

Domácí

Celková škoda zatím není vyčíslena, škoda na poničeném oblečení byla podle policie vyčíslena na 30 tisíc korun. „Policie prověřuje skutek pro podezření ze spáchání trestného činu výtržnictví v souběhu se spácháním trestného činu poškození cizí věci. V případě odsouzení hrozí muži trest odnětí svobody až na dvě léta,“ dodala mluvčí Drábková.

Reklama

Výběr článků

Načítám