Hlavní obsah

Muž v Brně hledal teplo a uvízl v mříži

Právo, mh
Brno

O velkém štěstí může mluvit čtyřiašedesátiletý muž, který se chtěl vyspat v úzkém prostoru za mříží u nakládací rampy obchodu v brněnské čtvrti Komárov. Zaklínil se v plotu a visel vzhůru nohama. Strážníci ho zachránili vyzutím boty.

Foto: MP Brno

Muž visel vzhůru nohama

Článek

„Pravá noha se mu v oblasti kotníku pevně zachytila v jednom z horních ok drátěného plotu a muž za ni zůstal viset vzhůru nohama, hlavou dolů a z pozice se již nedokázal sám dostat,“ popsal pozici nešťastníka mluvčí strážníků Jakub Ghanem.

Majitel provozovny podezřelé pohyby ve tmě zahlédl a zavolal na linku 156. „Když hlídka městské policie muže ve svitu baterek našla, začala ho opatrně vyprošťovat. Nohu měl zaklíněnou tak těsně, že mu strážníci museli vyzout botu,“ doplnil Ghanem.

Zatímco nohu uvolňovali ze sevření, uvězněného muže přidržovali a pomalu spouštěli na zem, aby si neublížil. Po vysvobození jim potvrdil, že není zraněný, a s omluvou dodal, že se chtěl v nenápadném prostoru chráněném před nepřízní počasí vyspat. Strážníci ho proto nasměrovali k pobočce Armády spásy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám