Hlavní obsah

Muž spadl po hlavě do šachty, dvě hodiny se nemohl dostat ven

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sokolov

Horké chvilky zažíval ve středu dopoledne muž, který spadl u zahrádkářské kolonie v městské části Šenvert v Sokolově po hlavě dolů do vodovodní šachty a sám se nedokázal vysoukat nazpět. Až po dvou hodinách jej našel soused zahrádkář, který přivolal záchranáře. Muž skončil v nemocnici.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Záchranáři vytahují muže z vodovodní šachty za nohy.

Článek

„Dvě družstva hasičů zasahovala ve středu dopoledne v Sokolově, kde u zahrádkářské kolonie v části města Šenvert zachraňovali muže z hloubky,“ uvedl mluvčí karlovarských krajských hasičů Martin Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Vytažený muž z šachty nebyl zdravotně zcela v pořádku

„Do úzké šachty přívodu vody spadl muž hlavou dolů a v této pozici se nedokázal z více než metrové hloubky dostat sám,“ pokračoval mluvčí. „Až po dvou hodinách našel muže jeho soused, svými silami ho ale nedokázal dostat ven. Zavolal tak na pomoc hasiče,“ dodal Kasal.

Foto: HZS Karlovarského kraje

Šachta, do které muž u zahrádkářské kolonie upadl hlavou.

Hasiči po příjezdu na místo začali muže ihned vytahovat za nohy, které jako jediné koukaly z šachty ven. „Podařilo se jim dostat muže nahoru během několika okamžiků,“ prozradil mluvčí hasičů. „I s ohledem na čas strávený hlavou dolů v úzké šachtě nebyl muž zdravotně zcela v pořádku, hasiči mu tak poskytli první pomoc až do příjezdu záchranné služby,“ dodal Kasal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám