Hlavní obsah

Muž si natáčel film o Jacksonovi fotoaparátem a napadl uvaděče

– České Budějovice
Právo, fal, orh

V dramatickou potyčku, na jejímž konci zasahovala dokonce záchranka, vyústilo zadržení 25letého mladíka z Táborska. Ten si ve čtvrtek kolem 21. hodiny natáčel na fotoaparát v hlavním sále českobudějovického multikina Cinestar nový film o Michaelu Jacksonovi.

Článek

Na uvaděče totiž v předsálí vytáhl pepřový sprej a jednoho zasáhl do oka. Mladíkovi hrozí obvinění z trestného činu porušování autorského práva se sazbou až dva roky vězení.

Mladík seděl v přední řadě. Na nelegální natáčení uvaděče upozornil promítač z kabiny. Ti informaci prověřili a vyzvali jej, aby s nimi šel ze sálu ven. Poté ho vyzvali, aby odevzdal fotoaparát, muž se ale začal vzpouzet.

„Volali jsme policii a mezitím napadl uvaděče pepřovým sprejem. Už něco podobného nechci zažít. Netušila jsem, že máme tak rizikové povolání,“ popsala Právu generální manažerka českobudějovického multikina Cinestar Svatava Kopečková.

Uvaděč, kterému se pepřová látka dostala do oka, je v pořádku. Mluvčí jihočeské policie Jiří Matzner upozornil, že policisté mladíka na místě po zadržení vyslechli a zabavili mu fotoaparát i sprej.

„Mladík se snažil záznam na fotoaparátu v rychlosti smazat, proto policisté předali přístroj expertovi ke zkoumání. Podezřelý je zatím na svobodě a policisté prověřují, zda se dopustil trestného činu porušování autorského práva,“ řekl Matzner.

Policie zadržela dívku, která v jihlavském kině natáčela film

Jihlavští policisté již ve čtvrtek během dne zadrželi dívku, která si v místním kině natáčela na mobilní telefon film This Is It. Dívka si film natáčela v jihlavském multikině Cinestar. Personál multikina ji přitom odhalil a sledoval. Návštěvnici nechal, aby film zhlédla celý. Mezitím informoval policii, která dívku při odchodu z kina zadržela. Dívka se k činu přiznala. [celá zpráva]

Reklama

Výběr článků

Načítám