Hlavní obsah

Muž si na Českolipsku stěžoval na hluk, soused ho podle policie zastřelil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká Lípa

Sedmačtyřicetiletý muž zastřelil podle policie v neděli na Českolipsku 37letého souseda, který si stěžoval na hluk. Mezi rodinami panovaly dlouhodobější spory. Střelec měl zbraně v legálním držení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto.

Článek

Střelba se v neděli večer ozvala v obci Volfartice. Jak policisté zjistili, 37letý muž si byl nejprve stěžovat na hluk z domu 47letého souseda, který slavil narozeniny. Ten na něj následně podle policie vytáhl legálně drženou zbraň a opakovaně vystřelil. Přivolaný lékař i přes okamžitou resuscitaci konstatoval smrt.

Policie vyšetřuje vraždu na pražských Vinohradech

Krimi

„Střelce, který se v době našeho příjezdu zdržoval na místě činu ve svém bydlišti, jsme zadrželi s využitím donucovacího prostředku – hrozby namířenou střelnou zbraní, odpor přitom nekladl,“ uvedla mluvčí policie Ivana Baláková.

Odsedí si definitivně 30 let. Svým obětem zasadil 136 ran nožem i sekerou

Krimi

Střelec byl opilý, a proto jej policie vyslechne až během pondělí. Podle kriminalistů měly obě rodiny napjaté vztahy. Policisté řešili v minulosti dvě oznámení, která spočívala v tom, že se jejich členové navzájem podezřívali z pomluv a schválností. Obě dostal na stůl správní orgán. Nikdy však nedošlo k násilným konfliktům.

„Zadržený 47letý muž měl v legálním držení celkem čtyři střelné zbraně, a to tři samonabíjecí pistole a jednu samonabíjecí malorážku. Zbrojní průkaz má od roku 1997. Jedná se o muže s čistým trestním rejstříkem,“ konstatovala Baláková.

Reklama

Výběr článků

Načítám