Hlavní obsah

Muž se vážně popálil polovinu těla při práci s rozbrušovací pilou

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vodňany
Aktualizováno

Vážné popáleniny druhého a třetího stupně na 80% horní poloviny těla utrpěl ve čtvrtek muž pracující s rozbrušovací pilou ve Strachovicích u Vodňan. Vrtulník ho musel transportovat na popáleninové centrum do Prahy. Záchranáři přitom byli původně voláni k dopravní nehodě.

Článek

Záchranáři dostali kolem čtvrté hodiny informace o pánovi sraženém autobusem. Na místo vyjela lékařská posádka z Vodňan. Záchranáři však na místě zjistili, že zraněného nesrazil autobus, ale zato má vážné popáleniny. Přivolali proto vrtulník Letecké záchranné služby.

„Ukázalo se totiž, že muž má popáleniny trupu vzniklé při vznícení oděvu při práci s rozbrušovací pilou,“ řekl ředitel jihočeské záchranné služby Marek Slabý.

Po nezbytném ošetření byl pacient letecky transportován do nemocnice na pražských Vinohradech na popáleninové centrum. „Utrpěl popáleniny druhého a třetího stupně na osmdesáti procentech horní poloviny těla,“ doplnil Slabý.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám