Hlavní obsah

Muž se šípem z kuše zabil sám, zjistila po osmi měsících policie

Právo, pab

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plzeň

Po osmi měsících šetření má policie jasno v případu smrti 29letého muže z Lhoty pod Radčem na Rokycansku, který loni v květnu zemřel v nemocnici na následky zranění po průstřelu hlavy šípem z kuše.

Foto: Zdeněk Seiner, Právo

Ilustrační foto

Článek

„Závěr vyšetřovatelů je takový, že se na smrti muže nepodílela žádná cizí osoba. Případ nyní odložili s tím, že se nejedná o trestný čin,“ potvrdil ve středu Právu šéf rokycanského státního zastupitelství Milan Pózl. Podle něho rozhodnutí policie ještě přezkoumá příslušný žalobce, který vyšetřování dozoroval.

Podle informací Práva policie spis uzavřela s tím, že šlo o sebevraždu. Vyvrátila i prvotní spekulace o tom, že muže k tomu někdo přímo vyprovokoval. Znalci rovněž vyloučili, že šíp z kuše vystřelil nešťastnou náhodou.

K tragické události došlo v garáži rodinného domu. Zhruba 35 centimetrů dlouhý kovový šíp muže zasáhl těsně nad uchem. Když na místo přijeli záchranáři, hlavu měl prostřelenou skrz na skrz a šíp v ní byl uvízlý. „Pacient komunikoval, a dokonce se sám pohyboval,“ uvedla tehdy mluvčí krajské záchranné služby Lenka Ptáčková. Muže vrtulník převezl do nemocnice.

Když lékaři šíp z hlavy vyjmuli, muž po několika dnech zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám