Hlavní obsah

Muž se sekerou uloupil na Kladensku linkový autobus

– Kladno

Se sekerou v ruce uloupil v úterý 27letý muž na Kladensku autobus linkové dopravy a následně s ním havaroval. Když pak po havárii zastavili u autobusu další řidiči, napadl je. Muž byl obviněn ze tří trestných činů. V autobusu nebyli pasažéři, řidič po výhrůžkách vystoupil.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Útočníkem byl muž z Kladna. Nastoupil v úterý večer v jedné z obcí do autobusu a když zjistil, že je ve vozidle sám, požádal řidiče o řízení. Navíc na něj podle policie vytáhl sekeru a nůž.

„Řidič v obavě o své zdraví a život z vozidla vystoupil a násilník z místa odjel směrem na obec Třebusice. Zde poblíž železničního přejezdu havaroval a s autobusem vjel do příkopu,“ uvedla mluvčí policie Michaela Nováková.

Ozbrojený muž přepadl lékárnu v Praze, policie dopadla podezřelého

Krimi

Když pak dva projíždějící řidiči u nehody zastavili a chtěli mu pomoci, násilník zaútočil i na ně a chtěl, aby mu vydali svá auta. Muži ho však přemohli a zadrželi do příjezdu policie. Policisté následně provedli dechovou zkoušku, která ukázala 1,57 promile.

Útočník byl agresivní i na policisty a záchranáři mu museli dát uklidňující léky. „Za trestné činy loupež, poškození cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí podezřelému muži trest odnětí svobody až na deset let,“ shrnula Nováková s tím, že policie pro muže žádá vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám