Hlavní obsah

Muž se popálil, když zachraňoval při požáru své děti

Právo, Aleš Honus

Při snaze o záchranu svých dětí z hořícího domu se popálil třiatřicetiletý muž v Příboře na Novojičínsku. Když běžel do hořících schodů do první patra, kde děti spaly, utrpěl popáleniny na chodidlech. Oběma dětem ve věku 8 a 11 let se nakonec podařilo uniknout oknem, odkud vylezly na sníženou část střechy.

Foto: Aleš Honus, Právo

Škoda, kterou požár na rodinném domě způsobil, je asi 150 tisíc korun.

Článek

O případu informoval mluvčí moravskoslezských hasičů Petr Kůdela. Dvoupodlažní dům podle něj začal hořet nejspíš kvůli technické závadě na topidle. „Dětem se ze zakouřeného domu podařilo uniknout a z preventivních důvodů byly odvezeny do nemocnice, protože se nadýchaly kouře,“ řekl mluvčí.

Požár vypukl v rodinném domu ve tři hodiny ráno a majitelé hned zalarmovali hasiče. „Po příjezdu hasičů na místo již hořelo především na schodech mezi přízemím, kde spávali rodiče, a prvním patrem v podkroví, kde spávaly děti,“ uvedl Kůdela.

Velké štěstí podle něj bylo, že při požáru prohořel plastový přívod vody, která požár částečně lokalizovala. „Hasiči pak požár dohasili pomocí vysokotlakého proudu vody, celý objekt prohledali a odvětrávali okny i tlakovou ventilací,“ dodal policejní mluvčí. Škoda je vyčíslena na 150 tisíc korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám