Hlavní obsah

Muž se po týdnu probral z bezvědomí

Právo, Josef Gabzdyl
ORLOVÁ

Pětadvacetiletý mladík, který minulý pátek spadl v autě do vody, se po týdnu stráveném v bezvědomí v nemocnici v Orlové na Karvinsku probral. Muž po půlhodině strávené pod vodou nejevil žádné známky života, byl podchlazený, se zástavou srdce a dýchání a záchranáři ho museli oživovat půl hodiny. V kritickém stavu byl převezen na ARO v Orlové.

Článek

"Určitě lze o tom mluvit jako o zázraku, podobné ojedinělé případy se stávají spíše u dětí. Přisuzuji to velkému nasazení všeho zdravotnického personálu, kdy díky jejich obrovským zkušenostem postupně docházelo ke stabilizaci stavu a zlepšování funkcí všech životně důležitých orgánů. Pozitivní vliv měl i věk pacienta," uvedl primář oddělení ARO nemocnice Zdeněk Bělík.

Podle něj v těchto případech o úspěchu rozhoduje rychlá a dobře zvolená taktika léčby. "Pacient u nás v nemocnici ještě zůstane. Jeho vyhlídky jsou velmi dobré, přímo úžasné. Mluví, je orientován, poznává své nejbližší, to co se mu přihodilo si nepamatuje. Dlouhodobá paměť se zdá být nedotčena, funkce ostatních životně důležitých orgánů jsou stabilizovány," dodal primář Bělík.

Rodina podle mluvčí nemocnice Doroty Havlíkové si zatím nepřeje, aby zázračně uzdravený mladík vypovídal médiím. Příbuzní jsou ale přímo unešeni a neskrývají slzy štěstí.

"Každý den jsme za ním chodili na návštěvu, byl v bezvědomí a zdálo se, že nás nevnímá. Dnes jsme zažili šok, když jsme vstoupili do pokoje, měl otevřené oči a promluvil na nás. Jsme nesmírně šťastní, že se z toho dostal, ani jsme už v to nedoufali," říká otec mladého pacienta Jaromír Valeček. Zraněný je jeho jediným synem, doma má ještě dvě dcery.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám