Hlavní obsah

Muž se po hádce o parkování zabarikádoval před policií, zakročila zásahovka

Novinky, kub, jap
Česká Třebová
Aktualizováno

Policejní zásahová jednotka zneškodnila v neděli večer muže v České Třebové na Orlickoústecku v Pardubickém kraji, který se před policisty zabarikádoval a hrozilo, že bude střílet. Předcházela tomu sousedská hádka, ke které byli policisté přivoláni.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

Konflikt se nejdřív odehrál mezi dvěma sousedy kolem 16. hodiny, spor se týkal podle mluvčí policie Markéty Janovské parkování. „Podle oznamovatele se na místě ozvala rovněž střelba,” sdělila Novinkám mluvčí.

Přivolané hlídky se snažily se 70letým mužem, který údajně předtím střílel, navázat kontakt, ten se ale zabarikádoval ve svém domě a odmítal komunikovat. Oznamovatel incidentu byl podle Janovské muž, který byl právě součástí sousedské hádky.

„Po dvou hodinách neúspěšného vyjednávání, kdy hrozilo, že by mohl zabarikádovaný muž použít zbraň, rozhodl velitel o provedení násilného vstupu do obydlí, který provedla přivolaná zásahová jednotka,” upřesnila Janovská.

V domě našla policie střelnou zbraň a zadržený muž skončil v policejní cele. Samotný incident i policejní zásah se obešly bez zranění. Bližší informace k případu podle Janovské nelze zatím sdělit, protože vyšetřování je úplně na začátku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám