Hlavní obsah

Muž s nožem a panenkou v podpaží vyhrožoval v Hradci Králové policistům

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hradec Králové

Podnapilý muž s nožem v ruce vyhrožoval minulý víkend policistům v Hradci Králové. Policie přijela v neděli do stanového městečka, kde žije část královéhradeckých bezdomovců, vyšetřovat spor muže a ženy. Alkoholem posílený muž jim na panence, kterou měl u sebe, naznačoval, jak je pořeže. Nakonec skončil v policejní cele. Informovala o tom policejní mluvčí Lucie Konečná.

BEZ KOMENTÁŘE: Zásah proti bezdomovciVideo: Policie ČR

 
Článek

Na počátku incidentu, k němž došlo zhruba v devět hodin večer, byl spor dvou osob. Devětatřicetiletý muž začal vyhrožovat jedné z žen. Namísto byli přivoláni policisté.

„Po jejich příjezdu začali případ řešit, když najednou se na ně agresor s panenkou v náručí a dvěma noži v levé ruce a jedním větším nožem v pravé ruce vrhl. Zároveň jim na panence ukazoval, jak je pořeže,“ uvedla mluvčí s tím, že se hlídce podařilo na chvíli situaci zklidnit.

Při požáru rodinného domu v Hradci Králové zemřel člověk

Krimi

Po přivolání posil policisté muže pomocí donucovacích prostředků zpacifikovali a eskortovali do policejní cely. Tam byl podroben dechové zkoušce, která ukázala 2,3 promile alkoholu v dechu.

Další den si útočník od vyšetřovatele kriminální policie a vyšetřování převzal usnesení o zahájení trestního stíhání pro přečin vyhrožování s cílem působit na úřední osobu. Za ten mu v případě uznání viny před soudem hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Reklama

Výběr článků

Načítám