Hlavní obsah

Muž s marihuanou ujížděl policistům v obci rychlostí až 130 km/hod

Právo, Miloslav Hradil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Prostějov

Šestadvacetiletému řidiči z Prostějovska se sice podařilo po divoké honičce setřást policisty, kteří jej pronásledovali, ale ti ho následně stejně vypátrali. Je podezřelý z několika trestných činů a v pátek na něj byla uvalena vazba.

Foto: Policie ČR

V autě ujíždějícího řidiče objevili policisté i zhruba kilogram látky, pravděpodobně marihuany.

Článek

Dramatická honička se odehrála v úterý odpoledne poté, co mladík nerespektoval znamení policejní hlídky, která jej stavěla v Brodku u Prostějova, a v jízdě pokračoval dál. „Policisté začali vozidlo pronásledovat směrem na Pivín. Zde se jim ztratilo z dohledu. Řidič ujížděl obcí rychlostí až 130 kilometrů a ohrožoval tím ostatní řidiče,“ řekla Právu v pátek policejní mluvčí Miluše Zajícová.

Nakonec se podle ní podařilo policistům řidiče vypátrat v obci Žešov. „Při kontrole se řidič choval nestandardně a záhy policisté zjistili proč. Ve vozidle, které bylo zajištěno, policisté nalezli přibližně kilo marihuany,“ uvedla mluvčí.

Muž minimálně ve čtyřech případech porušil trest zákazu řízení motorových vozidel, který mu uložil soud. Tím se dopustil trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, za který mu hrozí až tříletý pobyt za mřížemi.

„Psychotropní látka, která byla zajištěna, bude zaslána ke znaleckému zkoumání na specializované pracoviště. Muž je tedy podezřelý i z trestného činu přechovávání omamné a psychotropní látky a jedů,“ dodala policejní mluvčí s tím, že soud na muže uvalil vazbu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám