Hlavní obsah

Muž s hráběmi vylezl v Břeclavi na sochu

Právo, miv

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Socha u gymnázia v Břeclavi budí už od svého umístění emoce. Někomu se hlava s otevřenými ústy líbí, jiní ji připodobňují k avantgardnímu pisoáru. Pro mladíka minulý týden posloužila jako horolezecká stěna.

BEZ KOMENTÁŘE: Muž s hráběmi vylezl na sochuVideo: MP Břeclav

 
Článek

Záběry zachycující mladíkovo počínání uvolnila v pondělí městská policie. Proč mladík na sochu lezl, mluvčí strážníků nesdělila.

„V úterý po půlnoci zaznamenal operátor kamerového systému podezřelý pohyb kolem sochy před gymnáziem. Singl individuum mužského pohlaví se „nenápadně“ rozhlíželo na všechny strany, jestli je čistý vzduch. Týpek, vyzbrojen papírovou krabicí a hráběmi místo cepínu, si připravoval podmínky pro svůj pozdější heroický výkon. Neuvědomil si však, že stojí přímo pod kamerou a že už je v „hlavní roli“,“ komentovala video mluvčí strážníků Lenka Rigó.

Zatímco na místo vyjela hlídka, dohled kamer sledoval dění na monitoru. „Za pomocí násady narval krabici soše do úst. Pak se začal škrabat na sochu. Hlídka strážníků přijela zrovna ve chvíli, kdy vrchol hlavy zdolal a vítězoslavně se na něm usadil. Vlajku však už vztyčit nestihl,“ dodala mluvčí.

Amatérského horolezce si převzali strážníci. Čin zadokumetovali a budou jej dál řešit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám