Hlavní obsah

Muž roky týral deset dětí a ještě svoji družku

Právo, pko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Jako krutý tyran doma dlouhých pět let vládl devětatřicetiletý muž z Brna. Postupem let ve svém bytě týral deset dětí a navíc i svou družku. Zlost si na nich vybíjel většinou pod vlivem alkoholu, kdy rozdával rány na všechny strany. Přítrž jeho řádění učinily až soudy, které ho poslaly na šest let za mříže.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Muž se ale s trestem nesmířil a podal dovolání k Nejvyššímu soudu (KS), ten ale jeho nářky nevyslyšel a dovolání odmítl, jak Právu potvrdil mluvčí Petr Knötig.

Pro desítku dětí narozených v letech 1995 až 2010 byla léta 2006 až 2011 učiněným peklem na zemi. Místo milujícího otce měly doma v bytě na Václavské ulici opileckého tyrana, který si vůči nim rozhodně nebral servítky.

„Nadával jim, že jsou 'buzeranti, mrzáci a opice', bil je s téměř denní četností pěstí do zad a do hlavy, kopal je, dával jim facky, s četností čtyřikrát do týdne je bil násadou od koštěte, čímž jim způsoboval modřiny po těle,“ konstatoval Knötig.

Jednomu z chlapců rozbil hlavu sklenicí, dalšího praštil do hlavy kovovou tyčí. Po dceři, kterou v noci budil a nutil ji umývat záchod nebo pavlač, zase mrštil kočárkem a navrch ji ještě udeřil do hlavy láhví od piva.

Zakazoval jí navštěvovat své příbuzné, kamarádky, zakazoval jí jíst, bral jí jídlo z rukou, zakazoval jí mýt se.
Mluvčí soudu

„Žádnému z dětí nedovolil vyhledat lékařské ošetření a děti psychicky trpěly také tím, že byly svědky fyzického a verbálního napadání jejich matky ze strany obviněného, kdy viděly a slyšely, jak jejich matku vulgárně uráží, jak ji bije, kope ji, zakazuje jí různé činnosti, kdy v takovýchto případech se ji některé děti snažily před jednáním obviněného chránit,“ řekl Knötig.

Nebohá žena si od svého druha vytrpěla své. Na denním pořádku bylo bití do celého těla, kopance a nadávky, nakonec jí dokonce vykopl dolní zuby. „Zakazoval jí navštěvovat své příbuzné, kamarádky, zakazoval jí jíst, bral jí jídlo z rukou, zakazoval jí mýt se a převlékat bez jeho svolení, k čemuž svolil jednou za tři týdny. Bral jí peníze, které byly zasílány jako sociální dávky pro potřeby rodiny, tyto pak prohrál na automatech a propil,“ dodal mluvčí s tím, že žena i jedno z dětí vyšly z týrání s vážnými psychickými následky.

Muž ve svém dovolání tvrdil, že byl potrestán příliš přísně, kromě jednoho ze synů prý nikoho netýral, na dětech prý nebyly vidět žádné modřiny a neměly prý ani další symptomy odpovídající týrání. NS ale jasně konstatoval, že důkazy byly provedeny správně a trest je odpovídající.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám