Hlavní obsah

Muž přišel řešit přestupek a dostal infarkt, policista mu zachránil život

Novinky, Ondřej Kořínek
Praha

Pražští policisté potvrdili, že heslo Pomáhat a chránit není jen prázdným pojmem a během středečního dne zachránili tři lidské životy. Během noci vytáhli z rybníku dvě opilé ženy, které již ztrácely síly, a odpoledne poskytl první pomoc policista muži s infarktem, který přišel na přestupkové oddělení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Dvě hodiny po půlnoci vyjela hlídka do ulice Pod Hranicí, kde dvě 25leté ženy posilněné alkoholem spadly do rybníku a nemohly se dostat ven. Záchrana přišla v pravou chvíli, ženy již ztrácely síly a upadaly do bezvědomí. Policisté ženám pomohli z vody a předali záchranářům.

Třetí život zachraňoval policista na přestupkovém oddělení v budově krajského ředitelství ve středu odpoledne. Otec tam přišel se svým synem vyřešit dopravní přestupek.

„Otec se posadil na židli na recepci a syna se ujal policista, aby spolu projednali přestupek. V tu chvíli si ale všimli, že otec přestupce začal lapat po dechu, popadat se za hrudník a najednou upadl do bezvědomí. Policista duchapřítomně zareagoval, společně s přestupcem začali s okamžitou první pomocí a přivolali záchrannou službu a lékařku, která má v budově ordinaci,“ popsala záchranu života mluvčí policie Jana Rösslerová.

Policista do příjezdu záchranné služby prováděl masáž srdce a pak muže předal lékaři, podle kterého svým rychlým zásahem zachránil muži s infarktem život.

Policista bude navržen na ocenění krajskému řediteli. Přestupek, který přijela dvojice řešit, vyřešen nebyl, a syn se přeobjednal na jiný termín.

Reklama

Výběr článků

Načítám