Hlavní obsah

Muž poničil devět vysílačů. Zřejmě podlehl dezinformacím o 5G sítích

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Kvůli poškození devíti vysílačů tuzemských mobilních operátorů v okolí Jihlavy obvinila policie 31letého muže. Podle vyšetřovatelů pachatel možná podlehl dezinformacím o údajné škodlivosti mobilních 5G sítí. Nyní je ve vazbě, hrozí mu až šest let vězení.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Na případ upozornil Deník. Mluvčí policie Jana Kroutilová řekla, že policie podezřelého zadržela minulý týden a obvinila ho z poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení a přečinu poškození cizí věci. Škoda se vyšplhala až na téměř 700 tisíc korun.

Řidič osobního auta přehlédl na Jihlavsku vlak, stálo ho to život

Krimi

Muž údajně pákovými kleštěmi přestřihl kabely vedoucí do technologického zařízení, od signálu tím odpojil tisíce lidí, kteří se nemohli dovolat ani na integrovaný záchranný systém. Kleště měl při zadržení u sebe. Vysílače muž, který byl už dřív obviněn a souzen kvůli opakovanému porušení zákazu řízení nebo prodeji drog, poškozoval od 11. září.

Auto na Jihlavsku zabilo chodce, řidič ujel

Krimi

Pokud by se prokázalo, že motivem jeho činu byly dezinformace, byl by to další podobný případ v Česku. V lednu 2019 poslal soud do vězení na čtyři roky seniora Jaromíra Baldu, který čelil obžalobě z teroristického útoku a vyhrožování teroristickým trestným činem.

Muž v roce 2017 pokácel dva stromy na železniční tratě a způsobil nehody vlaků, šířil také výhrůžné letáky, jimiž chtěl mimo jiné vzbudit zdání, že za tímto skutkem stáli džihádisté. Loni v říjnu byl Balda podmíněně propuštěn z vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám