Hlavní obsah

Muž podle soudu ubodal přítelkyni ranami do hlavy a krku, dostal 18 let

Právo, den

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravský krajský soud poslal v úterý odpoledne na 18 let do vězení 38letého Pavla Mikuliče obžalovaného z vraždy své 24leté přítelkyně. Podle spisu ženu loni v březnu v bytě její babičky v Suchdole nad Odrou na Novojičínsku pořezal a pobodal, pak se neúspěšně pokusil o sebevraždu skokem pod vlak. Rozsudek není pravomocný, protože se proti němu Mikulič odvolal k vrchnímu soudu.

Foto: Denisa Doležalová, Právo

Pavel Mikulič u soudu (archivní snímek)

Článek

Podle soudu muž neunesl to, že se s ním mladá žena chtěla rozejít. Obžalovaný sám se k činu před soudem přímo nepřiznal. Tvrdil, že ukončení vztahu ze strany přítelkyně není pravda. Uvedl, že se znali sedm let, z toho pět let byli partneři. Před rodinou ženy však museli svůj vztah tajit.

„Často jsme se štěkali a fackovali, ale nic vážného, spíše to bylo ze srandy. Nějakou krizi jsme v podstatě neměli. V ten večer jsme se dívali na televizi, pak ji vypnuli, pomilovali se a šli spát. Pak si pamatuji, že jsem se probral nad ní a v ruce jsem držel nůž a byl jsem od krve. Asi jsem ji zabil, ale nevím proč. Nepamatuji se,“ líčil před soudem Mikulič.

Mohlo se mu prý zdát o tetování

Dodal, že pak z bytu uprchl a pokusil se spáchat sebevraždu skokem pod vlak. Incident přežil s menšími zraněními, spadl totiž do kolejiště a vlak nad ním projel.

Před soudem se hájil tím, že pokud svou družku zabil, tak asi ve spánku, kdy se mu zdálo o tom, že ji tetuje.

Na ženu zaútočil tak, že během chvíle zemřela.
David Bartoš, žalobce

„Až venku, na tom poli, když jsem z toho bytu utekl, jsem si uvědomil, že té krve na rukou mám nějak hodně. Myslel jsem si nejdříve, že se něco stalo morčeti Amálce. Nepamatuji se. Někdy jsem dělal věci, o kterých jsem nevěděl a lidé mi je pak říkali. Zavolal jsem pak na číslo 158 a řekl jsem jim, že jsem asi zabil svou přítelkyni,“ uvedl do policejního spisu Mikulič, který byl dlouhodobě bez práce a má jen šest tříd základní školy. [celá zpráva]

O neúspěšnou sebevraždu se pokusil již dříve, když skočil z vysílače. Skončil totiž tři metry nad zemí zamotaný v drátech. Poté se léčil v kroměřížské psychiatrické léčebně. „Bohužel na ženu zaútočil tak, že během chvíle zemřela. Zasadil jí šest bodnořezných ran do oblasti hlavy a krku,“ upozornil státní zástupce David Bartoš.

Úterní rozsudek není pravomocný, obžalovaný se hned v soudní síni odvolal. Státní zástupce si ponechal lhůtu na rozmyšlenou. Případ tak zamíří k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám