Hlavní obsah

Muž podezřelý z házení polen na dálnici byl pod vlivem pervitinu, ukázaly testy

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Dvaatřicetiletý muž z Přerovska, který je podezřelý z toho, že 29. ledna házel polena z mostů na dálnici D1 na Přerovsku a Novojičínsku, byl v době činu pod vlivem drog. Potvrdily to výsledky toxikologického průzkumu. Právu to v pondělí řekl státní zástupce Lev Novák. Muž je ve vazbě a čelí obvinění z obecného ohrožení. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

Foto: HZS Olomouckého kraje

Jeden z poškozených kamiónů

Článek

„Ze znaleckého posudku jednoznačně plyne, že muž byl pod vlivem pervitinu. Sám přiznal, že tuto drogu užívá dlouhodobě. Motiv jeho jednání ale pořád není znám, neboť zatím nevypovídal,“ konstatoval Novák.

Muž dřevěná polena házel ze čtyř mostů, přičemž poničil 28 aut a zranil jednoho člověka. Poprvé muž, který dosud nebyl soudně trestán, házel dřevo z mostu nad D1 mezi Bělotínem a Stříteží nad Ludinou. Později útočil z mostů na silnicích mezi Palačovem a Starojickou Lhotou, Velkou a Hranicemi-Lhotkou a Olšovcem a Hranicemi.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Špalíky padající na D1 poškodily 25 autVideo: TV Nova

Auta jela minimálně stokilometrovou rychlostí. Škoda podle předběžných odhadů přesáhne jeden milión korun. Policisté muže zadrželi pouhý den po útocích. Následně putoval do psychiatrické léčebny. Na konci února, když z ní byl propuštěn, ho soudce poslal do vazby.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám