Hlavní obsah

Muž našel v Ostravě peněženku se stovkami eur. Vrátil ji a nálezné odmítl

– Ostrava
Právo, hon

O tom, že poctiví lidé dosud nevymřeli, svědčí událost, která se odehrála v neděli večer v Ostravě. Na recepci tamního operačního centra se dostavil muž, který našel peněženku s obnosem ve výši 550 eur (asi 14 000 korun). Případ měl šťastný konec a policie nález odevzdala šťastnému majiteli.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Jak sdělila mluvčí Městské policie Ostrava Michaela Michnová, poctivý nálezce přišel na recepci v neděli večer s tím, že našel peněženku, která kromě hotovosti obsahovala i několik platebních karet a doklady.

Majitel vietnamské večerky našel mezi regály zákazníkovu výplatu. Nálezné odmítl

Krimi

„Po telefonickém rozhovoru se státními policisty bylo zjištěno, že peněženku již majitel postrádá a její ztrátu nahlásil. Ještě v ten den si šťastlivec peněženku i s hotovostí vyzvedl na recepci,“ uvedla mluvčí.

Poctivý nálezce chtěl zůstat v anonymitě a nevyužil své právo na nálezné. To přitom podle občanského zákoníku tvoří deset procent z hodnoty nalezeného předmětu a nálezce má také právo na náhradu nákladů spojených s navrácením.

Pošťák v Budějovicích ztratil peněženku s 30 tisíci, nálezce mu ji vrátil

Krimi

Mluvčí ostravské městské policie upozornila i na to, že vrátit nalezené peníze je nejenom slušnost, ale v první řadě i zákonná povinnost každého člověka, protože nechat si tolik peněz již je trestný čin, v případě částky do pěti tisíc korun se jedná o přestupek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám