Hlavní obsah

Majitel vietnamské večerky našel mezi regály zákazníkovu výplatu. Nálezné odmítl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pardubice

Poctivého obchodníka s potravinami mají v Pardubicích. Pan Nguyen našel ve svém obchodě obálku se 17 400 korunami a neváhal ji zanést strážníkům. Nálezné odmítl.

Foto: MP Pardubice

Poctivý nálezce vrátil peníze.

Článek

Neznámý muž zapomněl peníze v obchodu v pondělí, a když to majitel obchodu zjistil, nejenže peníze a u nich přiloženou výplatní pásku schoval, ale stáhl také videozáznam, aby se neznámý muž našel. Následně se vydal na služebnu.

Pošťák v Budějovicích ztratil peněženku s 30 tisíci, nálezce mu ji vrátil

Krimi

„Z lístku se strážníci dozvěděli alespoň jméno, z videa pak, že se jedná o staršího člověka. Jeho bydliště v databázi nám ale bohužel nenapovědělo. Díky shodě jmen se nám ale podařilo nalézt otce hledaného muže,“ uvedl mluvčí strážníků Jiří Sejkora.

Hlídka se vydala na otcovu adresu, kde otevřel muž z videozáznamu. Byl nervózní, ale jakmile se ho strážníci zeptali, zda něco netratil, vrátil se mu úsměv. Dodal, že s penězi už se rozloučil, a byl mile překvapen.

Nálezce měl nárok na 10 procent z nálezu. Peníze však odmítl. „Mám práci, mám svoje peníze. Nepotřebuji je. Dělám to proto, že tak je to správné. Budu rád, když se podaří jejich majitele najít,“ řekl Nguyen.

Muž na Jičínsku našel tašku, bylo v ní 17 000 korun

Krimi

Anketa

Vrátili byste nalezené peníze?
Ano, cizí peníze bych si nenechal
87,5 %
Ne, mně by taky nikdo nic nevrátil
12,5 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 6182 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám