Hlavní obsah

Muž našel u svého domu na Mladoboleslavsku útočný ruční granát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Horní Strakory

Ruční granát nalezl v neděli zřejmě při výkopových pracích u svého domu muž z Horních Strakor na Mladoboleslavsku. Po nálezu jej přenesl na pole a teprve poté zavolal policii. Pyrotechnik výbušninu klasifikoval jako útočný ruční granát, zajistil ji a odvezl k likvidaci.

Foto: Petr Nový, Novinky

Policie.

Článek

Muž tím, že s granátem hýbal a přenášel jej, podle mladoboleslavského policejního mluvčího Ladislava Mareše vážně chyboval. "S nalezenou municí se zásadně nemanipuluje. Vše se má nechat na pyrotechnikovi," uvedl Mareš.

Specialisté na likvidaci výbušnin v neděli zasahovali také na Staroměstském náměstí v Mladé Boleslavi, kde byl při výkopových pracích nalezen podezřelý předmět připomínající munici.

Policie okamžitě celé náměstí vyklidila a evakuovala všechny provozovny s prosklenými výlohami. Obyvatele okolních domů vyzvala, aby se přesunuli do zadních místností a aby nikdo nevycházel ven. Nakonec se ale ukázalo, že jde o starý přetlakový ventil z plynového potrubí.

Reklama

Výběr článků

Načítám