Hlavní obsah

Muž našel na Chebsku mrtvého psa, byl podle něj brutálně utýrán

– Cheb

Zřejmě utýraného psa našel ve čtvrtek muž u rybníka v Aši na Chebsku. Na sociální síti následně zveřejnil fotografie s tím, aby byl rychle dopaden pachatel. Případem se zabývá policie.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Nalezl jsem tohoto brutálně zabitého psa v rybníku pod skládkou mezi Mokřinami a Vernéřovem. Jedná se o trestný čin týrání zvířat,“ uvedl muž na Facebooku. Podle nálezce k činu muselo dojít mezi pondělkem a středou.

Policii byl případ oznámený ve čtvrtek. „Případ prověřujeme, zahájili jsme úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu týrání zvířat. Zabývají se tím kriminalisté z Chebu. Více informací ale v tuto chvíli zatím nemáme,“ řekl Novinkám mluvčí policie Michal Žáček.

Muž si od zveřejnění fotografií slibuje rychlé dopadení pachatele. Veřejnost žádá, aby své podněty předala přímo státní policii.

Nedávno veřejnost pobouřilo týrání psa v Prachaticích, při kterém se mladý muž natáčel. Případ už má na stole soud, který si vyžádal další znalecké posudky. [celá zpráva] Týrání psa řeší také policisté v Děčíně, kde muž týral křížence labradorského retrívra. Policie jej už obvinila. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám