Hlavní obsah

Muž na Vsetínsku umlátil svou partnerku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Policie v pondělí obvinila 43letého muže z Valašského Meziříčí, který o víkendu v alkoholovém opojení ubil svou o 20 let mladší partnerku. Policisté také podali návrh na jeho vzetí do vazby, hrozí mu 12 až 20 let vězení. V úterý o tom informovala krajská policejní mluvčí Jana Bartíková.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Pár, který přišel o práci, podle mluvčí mnohdy i několik dní nepřetržitě ve společném bytě popíjel alkohol, aniž by vycházel z domu. Podle sousedů se nejen hádali, ale i fyzicky napadali.

"V posledních dnech minulého týdne měl však muž navrch. Jeho tvrdým pohlavkům, kopancům a škrcení se mladá žena už nedokázala bránit. V sobotu 24. března svou partnerku nateklou od věčného bití a plnou modřin našel muž bezvládně ležet na zemi," uvedla mluvčí.

Pokusil se ji oživit

Muž se podle ní pokusil o masáž srdce a zavolal záchrannou službu, ale žena už byla tou dobou mrtvá. Kriminalisté se domnívají, že obviněný musel vědět, že tak razantní útoky na hlavu a horní polovinu těla mohou vážně poškodit ženino zdraví nebo ji dokonce zabít.

"Navíc vše nasvědčuje tomu, že nejednal v afektu," uvedla Bartíková.

Rozvedený třiačtyřicetiletý muž byl dosud trestán jen za neplacení alimentů, s o 20 let mladší ženou se seznámil asi před třemi lety. "Přestože se už dřív léčil v protialkoholní léčebně, v poslední době opět začal pít. A ona s ním," dodala mluvčí.

Ve Zlínském kraji jde podle ní letos o druhou dokonanou vraždu, kromě nich se staly dva pokusy o vraždu.

Reklama

Výběr článků

Načítám