Hlavní obsah

Muž měl v Praze zapálit byt se šesti spícími lidmi

Novinky, jas

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Pražská policie dopadla muže, kterého podezřívá z toho, že minulou neděli založil požár v bytě, ve kterém v té době spalo šest lidí včetně měsíčního kojence. Sedmatřicetiletý muž je stíhán pro trestný čin obecné ohrožení, za nějž mu v případě odsouzení hrozí trest odnětí svobody na dvanáct až dvacet let nebo i výjimečný trest.

Záchrana lidí z hořícího bytuVideo: Policie ČR

 
Článek

Jak v neděli informoval pražský policejní mluvčí Jan Daněk, případ požáru vzhledem k podezřelým okolnostem převzali kriminalisté z oddělení vražd, kteří zjistili, že požár založil jeden z nájemníků bytu, jehož ostatní minulou neděli kvůli nevhodnému chování vykázali z bytu a požádali jej, nechť odejde.

„Podle všeho se ale v noci do bytu vrátil a za použití hořlaviny založil oheň v předsíni, přestože věděl, že v bytě spí několik lidí, jedná se o šesté patro a lidé nebudou mít možnost úniku,” popsal Daněk.

Policisté podali podnět na vzetí muže do vazby.

Auto skončilo na dálnici D4 na střeše a začalo hořet. Zranil se řidič a dítě

Krimi

Při požáru ve Vajdově ulici v Praze 10 zasahovaly v neděli nad ránem v šestém patře panelového domu policejní hlídky i příslušníci cizinecké policie, kteří se v době nahlášení požáru nacházeli nejblíže.

Po příjezdu na místo viděli černý dým stoupající z oken bytu a několik lidí na balkoně, kteří volali o pomoc.

Policisté proto vyběhli nahoru, vykopli dveře bytu a snažili se dostat z bytu všechny lidi, s čímž jim pomohli hasiči. Všechny obyvatele včetně malého dítěte se podařilo zachránit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám