Hlavní obsah

Muž měl probodnout přítelkyni naskrz. Nic si prý nepamatuje

Praha

Až osmnáct let za mřížemi může strávit Jan Turek (46), který se od úterka zpovídá před pražským městským soudem z vraždy své přítelkyně. Tu měl jednou ranou kuchyňským nožem probodnout, žena zemřela okamžitě. Turek při hlavním líčení odmítl vypovídat, v minulost prohlásil, že si z inkriminovaného dne skoro nic nepamatuje.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Kriminalisté na místě činu

Článek

Muž podle obžaloby loni v lednu nejprve škrtil a pak jednou ranou nožem zavraždil svou přítelkyni, se kterou byl podle svých slov patnáct let. Ženu podle spisu napadl v bytě v Plzeňské ulici v Praze, který si spolu pronajímali. O sedm let starší žena měla zlomenou štítnou chrupavku, krevní výrony pod sliznicí hrtanu, otok mozku, krevní výrony v očních spojivkách a další zranění.

Policie vyšetřuje na Smíchově násilný trestný čin.Video: Pavel Jaňurek, Novinky

Podle žalobkyně pak vzal Turek pětatřiceticentimetrový kuchyňský nůž, který měl přítelkyni vrazit více než dvacet centimetrů hluboko hrudi, již tak prakticky probodl naskrz. Žena měla mimo jiné probodnutou plíci a průdušku a bezprostředně po útoku na místě činu zemřela.

Turek před soudem odmítl vypovídat. „Můj klient nebude vypovídat, k důkazům se bude vyjadřovat výhradně mým prostřednictvím,“ sdělil soudu obhájce obžalovaného.

Muže zadrženého po smrti ženy na pražském Smíchově obvinili z vraždy

Krimi

Soudkyně přečetla záznam z vazebního zasedání, kde Turek k žalovanému skutku pouze řekl: „Strašně málo si z toho, co se stalo, pamatuju. Většinu dne si nepamatuju.“

Obžalovaný toho jinak moc soudu nesdělil. Podotkl jen, že byli s přítelkyní spolu patnáct let a měli maximálně „běžné vztahové problémy“. Podle jejich domácí působili dobrým dojmem a kromě několika zpožděných nájmů byli bezproblémovými nájemníky.

Na pražském Smíchově našli mrtvou ženu. Podle policie šlo o násilný čin

Krimi

Muž i jeho přítelkyně podnikali v gastronomii, měli spolu v minulosti pronajatou restauraci na pražském Smíchově. Turek měl několikamilionové dluhy, které se mimo jiné snažil umořit i hraním na automatech.

Do milionových výšin se dluhy podle Turka vyšplhaly proto, že se přestěhoval, nepřebíral si poštu a exekutoři si navyšovali poplatky. Samotná půjčka byla podle něj někde kolem deseti procent dlužné částky. V současnosti se Turek živí jako řidič přepravní služby.

Soud bude pokračovat i ve středu výslechem znalců a dalších svědků, měl by padnout i verdikt.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám