Hlavní obsah

Muž, který v Ostravě přepadl ženu a chtěl po ní sex, už je za mřížemi

Právo, Pavel Karban

Kriminalisté chytili muže, který na konci května v Ostravě přepadl šestadvacetiletou dívku a chtěl po ní sex. Jednatřicetiletého násilníka se podařilo vyšetřovatelům odhalit díky DNA, kterou zanechal na místě činu. Soud už uvalil na muže vazbu.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

K sexuálnímu útoku došlo v prvních minutách dne 26. května v Ostravě-Třebovicích. Pachatel cestoval s ženou tramvají číslo 4 a společně vystoupili na zastávce Zahrádky. Žena se posléze snažila rychle odejít.

„Nicméně muž ji oslovil, posléze nabízel finance za to, aby se obnažila. Veškeré nabídky muže oběť odmítala, načež byla napadena. Muž ji uchopil a táhl přes sjízdnou komunikaci. Dívka se bránila, snažila se vymanit, upadla. Ani toto podezřelého nepřimělo upustit od protiprávního jednání, dívku držel a dokonce táhl za vlasy k místu, kde ji povalil a snažil se poškozenou obnažit,“ popsala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Pomohl muž, který slyšel křik

Napadená se podle policie aktivně bránila a snažila se utéct. Na pomoc jí přispěchal třiatřicetiletý muž, který uslyšel volání. Pachatele okřikl a ten utekl. Zachránce pak přivolal policii. Útočník utrpěl zranění v obličeji a ztratil sluneční brýle.

„Klíčová pro objasnění byla činnost kriminalistů, kteří postupně shromáždili informace vedoucí k podezřelému muži. Ten byl nakonec zadržen v noci ve středu 14. června na Opavsku a eskortován do Ostravy,“ sdělila Holčáková s tím, že muž využil svého práva a k věci nevypovídal.

Podle policejní mluvčí zajistili kriminalisté po útoku také stopy DNA, které následně zkoumali znalci. „Izolovaný profil DNA při srovnání v databázi znamenal zjištění identity,“ potvrdila.

Policejní komisař už muže obvinil z trestného činu znásilnění ve stadiu pokusu a soud poslal muže do vazby. Za znásilnění mu hrozí až desetileté vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám