Hlavní obsah

Muž, který přepadl pumpu v Karviné, se možná nechal zastřelit schválně

– Karviná
Právo, Aleš Honus

Muž, kterého v úterý večer zastřelil strážník na čerpací stanici v Karviné, možná nebyl lupič. Policie nevylučuje, že čerpadláře ohrožoval nožem proto, že počítal s tím, že bude při policejním zásahu zastřelen. Takový způsob sebevraždy by sice neměl v naší zemi obdoby, policie ale připouští, že motivy zastřeleného muže mohly být takové.

Foto: Aleš Honus, Právo

Čerpací stanice, kde se střílelo

Článek

Na čerpací stanici v Karviné se střílelo v úterý po 22:00. Jako první na místo dorazili strážníci, kteří pachatele vyzvali, aby svého jednání zanechal, jinak budou střílet. Když muž neposlechl a čerpadláře stále ohrožoval nožem, jeden ze strážníků ho dvěma výstřely zabil.

„Dosud nebyly zjištěny informace, které by nasvědčovaly užití střelné zbraně strážníkem v rozporu s platnou legislativou, nicméně k řádnému objasnění věci a vyloučení jakýchkoliv pochybností byly ve věci zahájeny úkony trestního řízení pro přečin zneužití pravomoci úřední osoby a těžké ublížení na zdraví,“ uvedla mluvčí policie Gabriela Holčáková.

Daleko zajímavější ale je, že policie jednání zastřeleného muže neprověřuje jako loupež. Podle informací některých médií se měl údajný lupič při incidentu vyjádřit v tom smyslu, ať ho klidně policisté zastřelí, že je mu všechno jedno.

„V úvahu nyní připadá jak násilný motiv, tak potencionální sebevražedné jednání. Prověřujeme to jako zločin vydírání,“ podpořila tuto verzi policejní mluvčí.

Reklama

Související články

Strážník v Karviné zastřelil lupiče

Tragédie se odehrála v úterý v noci na jedné z čerpacích stanic v Karviné. Během služebního zákroku tam strážník městské policie zastřelil lupiče, který...

Výběr článků

Načítám