Hlavní obsah

Muž, který držel v Českých Budějovicích rukojmí, zemřel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

České Budějovice

Muž, který v červnu držel v centru Českých Budějovic ženu jako rukojmí, zemřel, uvedl deník MF Dnes. S odkazem na nejmenované zdroje napsal, že recidivista zřejmě spáchal sebevraždu ve vazební věznici. Mluvčí Vazební věznice České Budějovice Jiří Bílek řekl, že se k věci nevyjádří a že k případu zřejmě vydá tiskovou zprávu Generální ředitelství Vězeňské služby ČR.

Záchrana rukojmí v Českých Budějovicích: Do prodejny tabáku vnikla zásahovka, ozvala se střelbaVideo: Pavel Orholz, Právo

 
Článek

„Já se k tomu nebudu vyjadřovat, nicméně zítra (ve středu) budu v kontaktu s mluvčí generálního ředitelství (vězeňské služby). Budeme to (dotazy médií) předávat tiskové mluvčí generálního ředitelství, která by vydala nějakou tiskovou zprávu,” sdělil Bílek.

Muže z Českých Budějovic poslal soud za zadržování ženy do vazby

Krimi

Recidivista držel 30. června téměř hodinu ženu v jednom z obchodů v centru města. Žena utrpěla lehčí řezná poranění. Policisté s 41letým mužem vyjednávali, uzavřeli i část náměstí Přemysla Otakara II. Později ženu osvobodila zásahová jednotka. Útočníka policisté zadrželi.

Policie jej obvinila z trestného činu braní rukojmí, za to lze uložit až 12 let vězení. Soud na muže později uvalil vazbu. Není zřejmé, ve které věznici muž byl; podle dřívějších informací to měla být věznice mimo region.

Reklama

Výběr článků

Načítám