Hlavní obsah

Muž dostal za zneužívání chlapců osm let vězení

Právo, ČTK, Ludmila Žlábková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

HRADEC KRÁLOVÉ

Osm let ve věznici s dozorem. Takový trest vyměřil ve čtvrtek Krajský soud v Hradci Králové za zneužívání, znásilnění a vydírání nezletilých a mladistvích chlapců devětatřicetiletému Michaelovi Šešinovi. Zároveň mu byla uložena ústavní léčba, neboť u něj znalci zjistili trvalou sexuální poruchu. Státní zástupce i obžalovaný si ponechali lhůtu na odvolání.

Článek

Obžalovaný je dosud ženatý, má tři děti, ale s rodinou nežije. Ve výpovědi uvedl, že ho k trestné činnosti inspiroval internet. "Viděl jsem to na internetu a chtěl jsem si to vyzkoušet. Proto jsem začal vyhledávat nezletilé chlapce," řekl porotě.

Dle soudu muž v šestnácti případech osahával a nutil chlapce k různým sexuálním praktikám na Hradecku a Náchodsku. Ve dvou případech dokonce došlo k análnímu styku.

"Nezletilé a mladistvé lákal na členství v skate parku, který údajně zakládal, občerstvení či projížďky autem," řekla předsedkyně senátu Anna Bímová. Obžalovaný si chlapce mezi deseti až sedmnácti lety vybíral hlavně ze sociálně slabších rodin. Některým z nich za sex platil. Zneužívaní chlapci trpí podle znalců posttraumatickou stresovou poruchou.

Újma na zdraví za 180 000 Kč

Obžalovaný odmítl k jednotlivým případům vypovídat, uvedl pouze, že svých činů lituje a odmítl, že by se na chlapcích dopustil násilí. Kromě uložené ústavní léčby musí muž rodičům jednoho z chlapců zaplatit 180 000 korun, na které byla vyčíslena chlapcova újma na zdraví.

Podle státní zástupkyně Hany Flídrové je trest přiměřený, protože stupeň nebezpečnosti obžalovaného je velmi vysoký. " A to zejména vzhledem k závažnosti trestných činů, dlouhé době, po kterou je páchal, i vzhledem ke způsobeným následkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám