Hlavní obsah

Muž dostal pět let za znásilnění nevlastní dcery

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Za sexuální zneužívání a znásilnění nevlastní dcery poslal v pondělí Krajský soud v Ostravě na pět let do vězení Květoslava Ciompu z Frýdku-Místku. Muž ale s rozsudkem zásadně nesouhlasí a okamžitě podal odvolání. Podle něj jde o komplot ze strany jeho družky a její dcery.

Foto: Aleš Honus, Právo

Květoslav Ciompa při svém výslechu u soudu popřel, že by sexuálně zneužíval svou nevlastní dceru.

Článek

Podle rozsudku Květoslav Ciompa sexuálně obtěžoval a zneužíval v letech 2004-2005 tehdy šestnáctiletou dívku. V první polovině roku 2005 ji dokonce jednou znásilnil. Vše se odehrávalo v bytě v době, kdy její matka nebyla doma.

„U oběti došlo k rozvinutí posttraumatické stresové poruchy, která se projevuje úzkostmi a poruchami spánku,“ stojí v obžalobě, se kterou se soudkyně Šárka Skalská zcela ztotožnila.

Družka vyhrožovala, že když nedostane peníze, tak uvidím, co se se mnou stane.
obžalovaný

Květoslav Ciompa své nevlastní dceři podle jejích vlastních slov vyhrožoval, že pokud o zneužívání řekne své matce, obě si budou muset hledat nové bydlení a otčím dívku přestane podporovat při studiu na průmyslovce.

Ve své výpovědi před soudem ovšem Ciompa veškerou vinu odmítl a všechno označil za komplot ze strany své bývalé družky, se kterou již nežije a s níž má spory o peníze.

„Je to všechno lež. Půjčil jsem jí obrovské množství peněz, asi 170 tisíc. Potřebovala je, aby mohla splácet půjčky,“ řekl s tím, že po několika letech společné soužití přestalo fungovat.

„Pořád po mně vyžadovaly peníze na splácení dluhů. Družka vyhrožovala, že když nedostane peníze, tak uvidím, co se se mnou stane,“ řekl obžalovaný.

Je to slušný člověk, který celou záležitost nese velmi těžce.
advokát

Podle soudu ale nejsou pochybnosti o tom, že nevlastní dcera mluví pravdu. Podle znalců totiž dívka nemá důvod si vymýšlet. Všechno oznámila až v roce 2008 na naléhání svého přítele, kterému se jako prvnímu svěřila.

„Chci, aby věděl, co mi udělal a co jsem po celou tu dobu cítila,“ řekla dívka u soudu.

Rozsudek zatím není pravomocný, odsouzený si okamžitě podal odvolání. Jeho advokát Petr Poloček tvrdí, že na základě důkazů, předložených u soudu, očekával spíše zproštění svého klienta, protože kromě výpovědi poškozené chybí důkazy. „Je to slušný člověk, který celou záležitost nese velmi těžce,“ řekl advokát.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám