Hlavní obsah

Muž chtěl zpět řidičský průkaz, auto na zkoušce řídil s 2,5 promile

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Vlastním očím nevěřili ve středu policisté, kteří v ulici Výstavní v Ostravě zastavili vozidlo autoškoly a jeho řidiče podrobili dechové zkoušce. Čtyřiatřicetiletý muž nadýchal 2,5 promile alkoholu. Ve vozidle seděl také zkušební komisař a instruktor, protože muž právě skládal zkoušku.

Foto: Milan Malíček, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková. Řidič, který seděl za volantem, podle ní přišel podmíněně o řidičské oprávnění a k jeho opětovnému získání musel absolvovat zkoušku v autoškole.

„Vozidlo zastavila hlídka dopravní policie krátce po osmé hodině ranní před budovou dopravního inspektorátu. Orientační dechové zkoušky řidiče detekovaly hodnotu přesahující 2,5 promile alkoholu. Vozidlo měl muž řídit z centra Ostravy až k místu, kde jej policisté zastavili,“ dodala mluvčí.

Komisaře a instruktora policie vyšetřuje

Řidič se podle ní doznal, že v noci požíval alkohol. O řidičském průkazu si tak ještě dlouho bude muset nechat jen zdát. „Pachateli přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky hrozí trest odnětí svobody až na jeden rok. Ve věci je vedeno zkrácené přípravné řízení,“ dodala mluvčí.

Zda by mohl být potrestán komisař nebo instruktor, kteří s opilým řidičem v autě jeli, policie nesdělila. „Je to předmětem šetření,” konstatovala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám