Hlavní obsah

Muž chtěl kvůli rozchodu s přítelkyní skočit pod vlak

Novinky, pno
BRNO

Až zásah strážníků brněnské městské policie pravděpodobně zachránil v noci na pátek život muži, který se rozhodl ukončit svůj život skokem pod projíždějící vlak. Drama nakonec mělo šťastný konec a strážníkům se podařilo muži jeho záměr rozmluvit. Sám řekl, že chtěl skočit kvůli rozchodu s přítelkyní.

Článek

Brněnská městská policie se o chystaném skoku z mostu dozvěděla přímo od nešťastného muže, který strážníkům mobilním telefonem sdělil, že hodlá spáchat sebevraždu. "Oznámil, že stojí na železničním mostě v Merhautově ulici a čeká na projíždějící vlak," uvedla mluvčí brněnské městské policie Denisa Kapitančíková.

Na místo ihned vyrazila nejbližší hlídka strážníků, která na místě skutečně nalezla muže stojícího na zábradlí mostu, který je připraven ke skoku. "Hlídka s mužem začala ihned komunikovat a během pěti minut se jí podařilo muže přesvědčit, aby přelez zpět za zábradlí," doplnila Kapitančíková.

Zoufalý muž pak hlídce městských policistů řekl, že snědl i větší množství léků a vypil alkohol. Jako důvod svého jednání uvedl rozchod s přítelkyní. Třiatřicetiletého nešťastníka předali strážníci přivolané posádce záchranné služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám