Hlavní obsah

Motorkáři jezdili v Krkonoších v lese. Pomozte nám je najít, prosí ochranáři

Krkonoše

Strážci přírody v Krkonoších natočili skupinu motorkářů, kteří si z národního parku udělali závodní dráhu. Žádají občany, kteří motorkáře poznají, aby jim pomohli s jejich identifikací a dopadením.

Motorkáři likvidují přírodu v KrkonošíchVideo: KRNAP

 
Článek

„Rozmohl se nám tu takový nešvar. Na videu uvidíte skupinu motorkářů, kteří si spletli národní park s motokrosovou dráhou,“ uvedl na sociální síti mluvčí parku Radek Drahný.

Video podle něj pochází z úterý. Strážci skupinu natočili u obce Strážné na žluté turistické stezce pod Rennerovkami. Podle Drahného nijak nekomunikovali a odjeli.

Rozjezdili nejcennější území Krkonoš, dostali stotisícové pokuty

Krimi

Strážci se domnívají, že jejich oblečení a motorky jsou dost specifické, vandaly by tak mohl někdo poznat. Informace ke konkrétním osobám mohou lidé posílat na e-mail rdrahny@krnap.cz.

Motorkáři trápí ochranáře nejen v Krkonoších. Právě na území Krkonošského národního parku ale padla zatím nejvyšší pokuta podle zákona o ochraně přírody a krajiny, a to 100 tisíc korun. Dostala ji čtveřice motocyklistů, která v dubnu jezdila v nejcennějších místech národního parku mezi Horními Mísečkami a Obřím dolem.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkáři řádili v chráněných Krkonoších.Video: KRNAP

Reklama

Výběr článků

Načítám