Hlavní obsah

Motorkář v Ostravě ujížděl policistům. Narazil do značky a zemřel

Právo, plk
Ostrava
Aktualizováno

Nejen se svým životem hazardoval v úterý odpoledne jednatřicetiletý muž v Ostravě. Aniž by vlastnil řidičský průkaz na motorku, sedl odpoledne na Hondu CBR 900 a řítil se ulicemi. Zastavit ho chtěla policejní hlídka. Muž ve snaze jí ujet těžce havaroval. Narazil do dopravní značky a na místě zemřel.

Foto: Policie ČR

Ilustrační foto

Článek

K tragédii došlo kolem 14.30 hodin. Muž upoutal pozornost policistů svým způsobem jízdy, kdy nerespektoval pravidla silničního provozu.

„Řidič motocyklu ovšem výzvu hlídky k zastavení vozidla nerespektoval. Ba naopak, začal ujíždět, přičemž zřejmě nepřizpůsobil rychlost jízdy motocyklu a při projíždění levotočivé zatáčky nezvládl ve Vřesině řízení,“ informovala policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

Při nehodě vyjel motorkář vpravo mimo vozovku, kde narazil do dopravní značky a vážně se zranil. „Policisté, kteří záhy dorazili na místo, poskytovali muži první pomoc do příjezdu záchranářů, nicméně zranění, jež utrpěl při nárazu a následném pádu, byla neslučitelná se životem,“ sdělila policejní mluvčí.

Dodala, že to, zda byl řidič případně ovlivněn návykovou látku, zjistí až nařízená soudní pitva.

Policie hledá svědky

Podle mluvčího moravskoslezských záchranářů Lukáše Humpla nejevil motorkář po nárazu do sloupku značky známky života. Potvrdil, že policisté, kteří byli na místě, se pokoušeli muži poskytnout základní první pomoc. „I přes včasně zahájenou srdeční masáž postižený zemřel.

Zasahující lékař shledal, že pacient utrpěl smrtelná poranění v oblasti hlavy, hrudníku a končetin. Smrt nastala bezprostředně po události a záchranáři již nemohli postiženému nijak pomoci,“ informoval.

Motorkář měl nesprávně předjíždět a ohrožovat další účastníky silničního provozu nejen rychlou jízdou. „Žádáme svědky havárie i nestandardní jízdy motocyklisty, aby kontaktovali policii na lince 158,“ doplnila Holčáková.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám