Hlavní obsah

Motorkář se zákazem řízení ujížděl policistům rychlostí 120 km/h, po kilometru a půl havaroval

Novinky, luh

Devatenáctiletý motorkář ujížděl ve středu na Hradecku policejní hlídce, která u mladého řidiče chtěla provést běžnou kontrolu. Motorkář však nevlastnil řidičský průkaz a měl zákaz řízení. Při zběsilé jízdě ale nezvládl řízení a havaroval. V pátek o tom informovala mluvčí policie Iva Kormošová.

BEZ KOMENTÁŘE: Motorkář nakonec neujel a havarovalVideo: Policie ČR

 
Článek

Policisté chtěli ve středu provést kontrolu řidiče motocyklu Honda VTR vyjíždějícího od benzínové stanice. Na výzvy hlídky však řidič nereagoval a začal ujíždět.

Foto: Policie ČR

Řidič policistům ujížděl až 120 km/h, jízdu nezvládl a havaroval

„Městem se řítil až 120 km/h. Po necelém 1,5 km ujíždění nezvládl mírnou levotočivou zatáčku před křižovatkou Mileta a havaroval. Naštěstí utrpěl pouze lehká zranění, se kterými byl převezen do hradecké fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí.

Dechová zkouška na alkohol i test na drogy byly negativní. Policisté nicméně zjistili, že mladík teprve před 1,5 měsícem ujížděl jiné hradecké hlídce, nikdy nevlastnil řidičský průkaz a byl mu uložen zákaz řízení za to, že byl v loňském roce chycen při řízení osobního vozidla.

Foto: Policie ČR

Mladý motorkář vyvázl jen s lehkými zraněními

Za ujíždění před policisty před měsícem a půl hrozilo mladíkovi dvouleté vězení. „Tento případ policisté na konci května ukončili a předali státnímu zástupci. Za druhé ujíždění čeká mladíka obvinění opět z trestného činu maření úředního rozhodnutí,“ dodala mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám