Hlavní obsah

Motorkář se střetl s autobusem, na místě zahynul

Novinky, kčt
Jihlavsko

Vážná dopravní nehoda se stala ve čtvrtek odpoledne na silnici mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen nedaleko Jihlavy. 33letý motocyklista se zde po projetí mírnou zatáčkou čelně srazil s protijedoucím autobusem, na místě podlehl zranění. Silnice byla znovu průjezdná až po čtyřech hodinách, policisté provoz odkláněli přes obec Hlávkov a Šimanov.

Foto: Policie ČR

Motocyklista se střetl s autobusem mezi obcemi Větrný Jeníkov a Bílý Kámen na Jihlavsku.

Článek

„Policisté přijali oznámení o dopravní nehodě v 17.15 hodin. Na místo vyjely všechny složky IZS a také záchranářský vrtulník. Silnice zůstala po tragické nehodě zcela neprůjezdná,” uvedla policejní mluvčí Dana Čírtková.

Muž, který řídil motocykl KTM 1200, podlehl na místě těžkým zraněním. U řidiče autobusu policie provedla dechovou zkoušku, která vyšla negativně.

Policisté zjistili, že tři motocyklisté jeli za sebou ve směru z Jihlavy na Větrný Jeníkov. Zbylí dva z nich ani cestující v autobuse zraněni nebyli.

„Kriminalisté zajistili havarovaný motocykl pro účely trestního řízení, u zahynulého řidiče nařídili soudní pitvu. Okolnosti dopravní nehody budou nadále vyšetřovat,” dodala mluvčí.

Na silnicích v Kraji Vysočina zemřelo od začátku letošního roku celkem devět osob. Při dopravních nehodách v tomto roce zemřeli v ČR dosud dva motocyklisté.

Reklama

Výběr článků

Načítám