Hlavní obsah

Mokrý: Obviněn jsem z ničeho nebyl, vracím se do práce

Novinky, ČTK, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Úterní zadržení a výslech bývalého předsedy Českomoravského fotbalového svazu (ČMFS) Pavla Mokrého se týká případu ještě z doby, kdy nebyl šéfem svazu. Mokrý to řekl ve středu na tiskové konferenci s tím, že pro něj tato kauza končí. Na vyšetřovně strávil celé úterý, v podvečer byl propuštěn bez obvinění.

Foto: Stanislav Zbyněk, ČTK

Bývalý šéf českého fotbalu Pavel Mokrý.

Článek

Podle svého středečního vyjádření nebyl z ničeho obviněn a vrací se ke své práci k brněnskému fotbalovému klubu. Osobně ale špatně celou situaci vstřebává. "Odvedli mě v poutech jako nějakého zločince, co někoho zabil,“ řekl Mokrý.

Ve svém vyjádření také potvrdil, že policisté se zabývají finančními záležitostmi kolem vstupenek pro mistrovství Evropy v roce 2004. V té době ale ještě svazu nepředsedal.

"Vyšetřování souviselo s mým tehdejším působením ve společnosti Fotbal Trading a domněnkou, že bylo špatně nakládáno se vstupenkami. Jenže na to já neměl žádný vliv, navíc existovala řada orgánů, které celý proces schvalovaly, a to se také během šetření ukázalo," tvrdí bývalý šéf českého fotbalu.

Kromě Mokrého zadržela policie v úterý také bývalého člena výkonného výboru ČMFS Václava Chválu a někdejšího náměstka ministerstva školství, mládeže a tělovýchovy Ladislava Malého, kterého jako jediného z trojice zatčených obvinila z krácení daně, hrozí mu pět až 12 let vězení. 

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám