Hlavní obsah

Mladý žhář zapaloval z nudy, dostal deset měsíců

Právo, Radim Kijonka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

FRÝDEK-MÍSTEK

Hned na začátku si svůj život pořádně zpackal osmnáctiletý mladík, který letos v květnu podpálil v Beskydech několik objektů a vystrašil tím obyvatele Čeladné. Okresní soud ve Frýdku-Místku mu za to v pondělí nadělil deset měsíců nepodmíněně.

Článek

Mladík musí splatit celou škodu, která převyšuje jeden milión korun. Požáry vystrašení obyvatelé Čeladné dokonce v květnu uvažovali o vytvoření domobrany. Na ochranu si pak najali bezpečnostní agenturu.

Žhář během šesti dnů polil benzínem a zapálil hned dvakrát turistickou ubytovnu, dále pak dvě rekreační chaty a strojovnu na koupališti. Objekty byly naštěstí opuštěné, takže se nikomu nic nestalo.

U soudu mladík vypověděl, že objekty zapaloval z nudy. "Jelikož bylo jeho jednání nebezpečné a navíc způsobil značnou škodu, tak se odsuzuje k deseti měsícům nepodmíněně," zdůvodnila verdikt soudkyně Jiřina Jalůvková.

Mladíkovi přitížilo, že měl ve své trestním rejstříku již škraloupy z minulosti. Jelikož se trestné činnosti dopustil ještě jako mladistvý, podle zákona se nesmí zveřejnit jeho totožnost. Se svou obhájkyní si nechal čas na rozmyšlenou, jestli se proti rozsudku odvolají.

Reklama

Související články

Mladý žhář podpaloval chaty v Beskydech

Žháře, který během minulého týdne v beskydské obci Čeladná na Frýdecko-Místecku podpálil několik chat, se policii podařilo dopadnout. Vyšetřování odhalilo,...

Výběr článků

Načítám