Hlavní obsah

Mladý muž zavraždil na Pelhřimovsku své dva bratry, třetího zranil, tvrdí policie

– Pelhřimov • Aktualizováno

Policie vyšetřuje dvojnásobnou vraždu sedmnáctiletých dvojčat na Pelhřimovsku a napadení třetího bratra. Podezřelého 26letého muže již zadržela, podle informací Práva to byl taktéž jejich sourozenec. Muži, který se k činu přiznal, hrozí výjimečný trest. Soud ho poslal do vazby.

Foto: Jana Pechová, Právo

Dům v Počátkách, kde došlo v sobotu k rodinné tragédii, má vstupní dveře zalepené policejní páskou.

Článek

Tragická událost se stala v sobotu v rodinném domě. „Po útoku nožem ze strany šestadvacetiletého muže na místě zemřeli dva sedmnáctiletí chlapci a poranění utrpěl také sedmadvacetiletý muž. Všechny čtyři osoby byly v příbuzenském vztahu,” uvedla mluvčí policie Dana Čírtková.

Možný motiv vražedného útoku kriminalisté neuvedli. Znalci budou ještě posuzovat duševní stav pachatele v době činu.

Policie už zadrženého obvinila z vraždy, za kterou mu hrozí trest odnětí svobody v trvání patnácti až dvaceti let, případně výjimečný trest. „Obviněný muž byl v minulosti dvakrát soudně trestán, v jednom případě ještě jako mladistvý,” konstatovala Čírtková.

„On byl prý psychicky nemocný. Podle všeho nikde nepracoval. Potuloval se tu s takovou místní partou vagabundů. A mezi lidmi se říkalo, že asi berou i drogy,“ řekla Právu obyvatelka Počátek.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám