Hlavní obsah

Mladý muž sjížděl svah ve Špindlerově Mlýně na matraci, zemřel pod konstrukcí pódia

Právo, Novinky, ok, pra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Špindlerův mlýn
Aktualizováno

Hasiči a horská služba zasahovali v noci na středu ve Špindlerově Mlýně, kde byl pod konstrukci pódia zaklíněn 30letý muž. Ten sjížděl svah na matraci a ve vysoké rychlosti narazil do pódia. I přes okamžitou pomoc těžkým zraněním podlehl. Obětí má být podle informací Práva strážný, který hlídal areál v době Mistrovství světa juniorů ve snowboardingu.

Foto: Policie ČR

Matrace, na které muž sjížděl kopec.

Článek

Neštěstí se stalo o půlnoci nedaleko sjezdovky ve Svatém Petru. Podle informací záchranné služby měl muž sjíždět svah na matraci, která se instaluje u sjezdovek, aby tlumila případný náraz lyžařů do překážek.

„Jízdu ale nezvládl a ve vysoké rychlosti zcela nekoordinovaně narazil do konstrukce tribuny,” informoval mluvčí záchranářů Ivo Novák.

„Hasiči ve spolupráci s členy Horské služby vyprostili muže zpod konstrukce a zahájili resuscitaci, kterou prováděli až do příjezdu záchranné služby,“ uvedla mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Foto: Policie ČR

Kopec, který muž sjížděl.

„Po příjezdu posádek záchranné služby zdravotníci rozšířili základní resuscitaci o využití všech potřebných léků a přístrojového vybavení. Přes veškeré úsilí všech zúčastněných záchranářů se ale nepodařilo obnovit srdeční činnost zraněného muže a zasahující lékař musel konstatovat jeho smrt,” doplnil Novák

Podle Žahourkové se nedaleko nacházela mužova matka, kterou hasiči převezli na stanici, kde jí poskytl pomoc hasičský psycholog.

Obětí strážný

Svatopetrský areál je do 1. dubna dějištěm Mistrovství světa juniorů ve snowboardingu, jehož technickou součástí je řada dočasných konstrukcí včetně pódia.

Obětí tragické události měl být příslušník bezpečnostní agentury, která areál ve Svatém Petru po dobu mistrovství světa střeží. „Mělo by to tak být,“ potvrdili horští záchranáři a lidé ze skiareálu.

Strážný měl v noci opustit strážní věž v koruně svatopetrské Černé sjezdovky a jet dolů na matraci. Osudný se mu stal strmý svah a zledovatělý terén. Dojezd muž nezvládl a zřejmě ve značné rychlosti narazil do konstrukce pódia.

Reklama

Výběr článků

Načítám