Hlavní obsah

Mladý muž se zřítil z vyšehradských hradeb v Praze

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Třicetiletý muž se zřítil ve středu večer z hradeb na pražském Vyšehradě. Hasiči jej pomocí výškové techniky dostali k sanitce, která ho se středně těžkým zraněním převezla do nemocnice.

Foto: HZS Praha

Hasiči pomáhají zraněnému muži.

Článek

Muž spadl z hradeb před jedenáctou hodinou večer. Na pomoc mu vyrazili hasiči s lezeckým vybavením, protože ležel v těžko přístupném terénu.

Foto: HZS Praha

Hasiči pomáhají zraněnému muži.

„Osoba byla v péči záchranářů a hasiči použili výškovou techniku a nosítka a za asistence záchranné služby a policie zraněnou osobu zajistili a transportovali do sanitního vozu,“ uvedla mluvčí hasičů Kateřina Suchanská.

Foto: HZS Praha

Muže transportovali na plošině.

Záchranáři poslali na pomoc nejen posádku, ale také lékaře a inspektora. „Muž ve věku 30 let spadl asi z 18 metrů z hradeb. Byl při vědomí, záchranáři ho zajistili podle trauma protokolu a poté převezli do nemocnice na Vinohradech s mnohočetnými poraněními končetin a pánve,“ řekla Novinkám mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Podle policejního mluvčího Jana Rybanského zraněný muž volal o pomoc a uslyšel ho svědek, který se obrátil na tísňovou linku. „Muž vyloučil, že by chtěl spáchat sebevraždu, ale uvedl, že jde o nešťastnou náhodu. Podle svých slov před pádem vypil asi půl litru vína,“ konstatoval Rybanský s tím, že policisté se případem dále zabývají.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám