Hlavní obsah

Mladý cyklista boural na cestě do školy, letěl pro něj vrtulník

Právo, jr

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vsetín

S těžkým zraněním transportoval v úterý ráno vrtulník do ostravské nemocnice patnáctiletého hocha, který na kole havaroval cestou do školy na silnici na Vsetínsku.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Dva hoši ve věku 15 a 16 let jeli v úterý ráno před osmou hodinou do školy z Valašské Senice do Francovy Lhoty na kolech. Při jízdě z kopce jeden z hochů nezvládl řízení a s kolem havaroval do silničního příkopu. Na místo byla přivolána rychlá záchranná služba, jejíž lékařka rozhodla o transportu chlapce do ostravské nemocnice,“ informovala mluvčí vsetínské policie Lenka Javorková.

„Patnáctiletý hoch sice neměl na hlavě cyklistickou přilbu, kterou podle zákona musí mít všichni cyklisté až do 18 let, ale podle všeho by jeho zranění v tomto případě nezmírnila, protože chlapec nemá po nehodě poraněnou hlavu, ale vážné zranění v oblasti pánve. Druhý z hochů přilbu při jízdě měl,“ řekla mluvčí.

„S blížícími se prázdninami apelujeme na děti, mládež a rovněž na jejich rodiče, aby své děti řádně poučili o základních pravidlech v dopravě, ať už v rolích cyklistů, nebo chodců. Během prázdnin je totiž riziko úrazů a dopravních nehod daleko vyšší než v průběhu školního roku, protože děti se na vozovkách a v jejich blízkosti častěji pohybují,“ dodala Javorková.

Reklama

Výběr článků

Načítám