Hlavní obsah

Mladou poštolku v rozletu zastavila balkonová síť

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Až z 12. patra panelového domu a pomocí lezecké techniky zachraňovali hasiči v Ostravě mladou poštolku, která se zamotala do ochranné sítě na jednom z balkonů. Na domě rodina poštolek hnízdí, mládě zřejmě uvízlo při jednom z raných průzkumných letů. Záchrannou akci zaznamenala hasičská kamera.

Záchrana poštolky v OstravěVideo: HZS MSK

 
Článek

Poštolka se dostala do nesnází v pátek dopoledne, zůstala zamotaná v ochranné síti na balkonu ve 12. patře výškového domu ve čtvrti Bělský les.

O patro výš má podle mluvčího hasičů Petra Kůdely hnízdo rodina poštolek, která se letos rozrostla o šest mláďat.

Boxerku uvěznil požár bytu, hasiče odměnila vděčným olíznutím

Krimi

„Ta už umí létat a samozřejmě všechna zvědavě prozkoumávají okolí,“ zmínil mluvčí v pátek na webu.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Mládě poštolky bylo zamotané v síti

Poštolku nebylo možné zachránit z bytu, nikdo nebyl doma. Jeden z hasičů se k ní tedy slanil, odřezal kus sítě i s ptákem a v podběráku ho dostal zpět o patro výš, kde se mláděte ujal muž, který se o místní poštolky stará.

Sovu na Olomoucku uvěznil elektrický ohradník, pomohli hasiči

Krimi

„Sousedi už mu začali říkat pan Poštolka. Hasiči vzdorujícího zástupce sokolovitých dravců předali do rukou pana domácího, na kterého jsou poštolky zvyklé a kde se mládě zcela uklidnilo,“ uvedl Kůdela.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Hasič se pro poštolku slanil

„Celý zásah sledovali sourozenci uvězněné poštolky, kteří posedávali různě kolem hasičů, rovněž několik zvědavých obyvatel ulice Bohumíra Četyny na okolních balkonech, kteří hasiče odměnili potleskem,“ dodal.

Foto: HZS Moravskoslezského kraje

Záchrana poštolky v Ostravě

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám