Hlavní obsah

Mladík ubodal v Praze matku a dal se na útěk, chytili ho během šesti hodin

Právo, Stáňa Seďová

Od brzkých ranních hodin pátraly stovky pražských policistů po šestadvacetiletém Štěpánu O. Ve středu ráno měl v rodinném domě v Šafářově ulici v pražské Hostivaři zavraždit svou třiapadesátiletou matku.

BEZ KOMENTÁŘE: Vražda v ulici ŠafářověVideo: Jiří Forman, Novinky

 
Článek

Podle policie šlo o mimořádně brutální čin, podle neoficiálních informací ji měl ubodat k smrti. Hned poté se dal na útěk.

Ke zbytku šokované a traumatizované rodiny byl přivolán policejní psycholog, který se otřeseným příbuzným snažil pomoci. Po poledni policisté muže vypátrali.

Žena podlehla mnohočetným poraněním

„V půl sedmé ráno naše hlídky vyjížděly do rodinného domu do Prahy 10 k násilnému trestnému činu. Přivolaný lékař po ohledání třiapadesátileté ženy konstatoval, že zemřela na mnohočetná poranění. Tento čin byl podle kriminalistů spáchán značně brutálně, jak konkrétně, nechtějí zveřejňovat,“ informoval pražský policejní mluvčí Tomáš Hulan.

Ještě dopoledne prosila policie o pomoc veřejnost, ale zároveň varovala, že muž je agresivní a pravděpodobně ozbrojený, takže by se ho nikdo z civilistů neměl snažit zadržet sám.

Zadrželi ho v Praze

Nasazení všech policejních sil do pátrání nakonec po šesti hodinách slavilo úspěch.

„Všechny policejní oddíly na území Prahy dostaly informace o pátrání. Byli nasazeni všichni, kteří byli v terénu, včetně pořádkové policie, jízdní policie i vrtulníku. Kolem půl druhé odpoledne mi pak členové pražské mordparty oznámili, že šestadvacetiletého muže podezřelého z brutální vraždy zadrželi. Kde přesně, nebudeme zveřejňovat, bylo to na území Prahy,“ aktualizoval informace Hulan.

Před dvěma lety napadl i babičku

Zadržený muž sice nemá kriminální minulost, ani policisté nevědí, zda je například drogově závislý, nicméně jednou už na člena své rodiny zaútočil. Tehdy šlo o babičku.

„Ano, zhruba před dvěma lety jsme v domě řešili spor, mělo jít snad o napadení nebo vyhrožování, ale vše se vyřešilo na místě,“ doplnil mluvčí pražské policie.

Co vedlo syna k vraždě matky a proč ji zabil tak brutálním způsobem, je nyní na vyšetřovatelích, kteří si odvezli muže k výslechu.

Reklama

Výběr článků

Načítám