Hlavní obsah

Mladík se vrátil z vězení a začal krást a loupit, bral činky i radiátory

Právo, Jiří Tomaškovič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havířov

Jen co se dvacetiletý mladík z Havířova dostal na podmínku z vězení, kam ho soud poslal na 18 měsíců, vydal se loupit. Co nestihl sám, k tomu si přizval o dva roky staršího společníka. Za necelý měsíc zvládli pět vloupání a krádeží.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Havířovští policisté učinili přítrž jejich řádění naštěstí docela rychle. „Kriminalisté zadrželi dva mladíky ve věku 22 a 20 let z Havířova, kterým prokázali loupež a několik vloupání. Komisař zahájil jejich trestní stíhání. Viní je ze spáchání loupeže, přečinu krádeže a porušování domovní svobody,“ uvedla karvinská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Mladší zloděj byl aktivnější a za dva týdny stihl poničit výherní automat, který chtěl neúspěšně vykrást, ukrást 60 čokoládových tyčinek a odcizit nářadí, kabely a šest radiátorů. „Největší škodu způsobil v provozovně Eso, kde vypáčil dvířka měničky na mince a bankovky a ukradl deset a půl tisíce korun,“ doplnila Viačková.

První společnou akci podnikli oba mladíci v sobotu 27. října, kdy na ulici Obránců míru v Havířově vypáčili sklepní dveře a odcizili horské jízdní kolo, závaží na posilovací stroj a posilovací činky. Majitelce způsobili škodu ve výši pět tisíc korun.

Nejzávažnější čin si dvojice nechala až téměř na závěr svého řádění. S nožem v ruce přepadli 43letého muže.

„Nejprve ho oslovili, zda nemá cigarety nebo peníze. Po záporné odpovědi mu mladší z pachatelů přiložil na hrudník nůž a chtěl peníze se slovy: Dej mi všechny peníze, které u sebe máš, nedělej blbosti, před 14 dny jsem se vrátil z basy a klidně si půjdu znova sednout,“ přiblížila policejní mluvčí.

Peníze nedostali, přepadenému pouze vzali mobilní telefon v hodnotě 250 korun. Oba pachatele poslal soudce do vazby.

Po dalším lupiči policisté pátrají

Jen co havířovská kriminálka objasnila jeden těžký zločin, musí se zabývat dalším. „Na ulici Jana Wericha, v podjezdu mezi domy, zatím neznámý pachatel přepadl 54letou ženu a začal tahat její kabelku. Když se žena otočila, pachatel ji udeřil pěstí do obličeje. Napadená přišla o mobilní telefon, písemnosti, doklady a osobní věci v hodnotě 1200 korun. Násilník utekl dvorem směrem na ulici Dělnickou v Havířově-Městě,“ popsala Viačková.

Podle popisu se jednalo o mladého muže ve věku kolem 25 let, 170 centimetrů vysokého, štíhlé postavy. Na sobě měl tmavou mikinu s kapucí přes hlavu a tmavé kalhoty.

Reklama

Výběr článků

Načítám