Hlavní obsah

Mladík se v bytě zabarikádoval a na policisty útočil hasičskou sekerou

Právo, den
Karviná

Karvinští policisté zasahovali v sobotu večer v jednom bytě, kde opilý čtyřiadvacetiletý mladík napadl své rodiče. Nakonec vzal i na policisty sekeru. Agresivnímu mladíkovi teď hrozí až šest let vězení za zločiny násilí proti úřední osobě a vyhrožování.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Vše začalo po návratu opilého muže domů, kde bydlí s rodiči. Po rodičovských výčitkách došlo k vzájemnému slovnímu napadení. Syn začal být agresivní a útočný. Vyhrocená situace začala být nezvládnutelná. Na místo byli prostřednictvím tísňové linky přivoláni policisté,“ popisovala událost krajská policejní mluvčí Zlatuše Viačková.

Dodala, že při příchodu policistů byl agresor v kuchyni, kde se zabarikádoval židlemi. „V jedné ruce držel hasičskou sekeru, ve druhé měl kovovou židli, kterou používal jako štít. Sekerou mával nad hlavou a opakovaně útočil na policisty. Přitom jim vulgárně nadával a vyhrožoval zabitím,“ líčila dále Viačková.

Policisté se pokoušeli s mladíkem komunikovat, to se však nedařilo. Proto ho nakonec zpacifikovali. „Ve vhodném okamžiku jeden z policistů mladíkovi vyrazil z ruky židli, další ho stáhli na zem. Mladík po celou dobu policistům vyhrožoval zabitím,“ dodala mluvčí.

Po návratu mladíka z protialkoholní záchytné stanice bylo zahájeno jeho trestní stíhání. Komisař ho obvinil ze spáchání zločinů násilí proti úřední osobě a vyhrožování. Muži, který byl v minulosti čtyřikrát soudně trestán, hrozí trest odnětí svobody na šest měsíců až šest let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám