Hlavní obsah

Mladík se stříbrnou pistolí chtěl po pokladní v bance peníze. Marně

Právo, Miroslav Homola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Mladý pachatel ve středu se zbraní v ruce loupil v bance v Brně. Nejprve si vyplnil příkaz k úhradě a následně na pokladní vytáhl zbraň, kterou jí pohrozil. Peníze přesto nedostal a utekl.

BEZ KOMENTÁŘE: Mladík peníze nedostalVideo: Policie ČR

 
Článek

U sběrného boxu banky ve čtvrti Komín si vypsal formulář na převod peněz, se kterým přistoupil k přepážce. Když ho pracovnice upozornila na to, že na formuláři nejsou všechny potřebné náležitosti, bez rozpaků na ni namířil krátkou střelnou zbraň a řekl si o peníze.

Těch se ale nedočkal, a proto podpořil svou hrozbu ještě natažením závěru, přičemž neustále mířil na pracovnici za přepážkou. Když pochopil, že peníze nedostane, zbraň schoval a odešel. Přestože policisté na místo dorazili do tří minut od ohlášení, pátrání po horké stopě nepřineslo úspěch.

Foto: Policie ČR

Mladík si na přepadení vybavil větší čepicí

„Policie proto žádá svědky, kteří se ve středu mezi 10.15 a 10.30 hod. pohybovali ve Svratecké ulici v Brně-Komíně a všimli si čehokoli podezřelého, aby nás kontaktovali prostřednictvím linky 158. Pachatel přišel směrem od Dělnické ulice a stejným směrem místo loupeže také opustil,“ uvedl k loupeži mluvčí Pavel Šváb.

Měl asi falešné vlasy

Podle popisu se jednalo o mladíka ve věku kolem 20 let, štíhlé postavy. Vysoký byl asi 160 cm, hovořil česky, bez přízvuku, a byl oblečený do černé kožené bundy a tmavých kalhot. Měl obuty tmavé boty, na hlavě měl černou čepici a na rukou tmavé rukavice.

Pachatel byl ozbrojen pistolí stříbrné barvy, se kterou ale manipuloval neobratně. Podle jednoho ze svědků si na ulici čepici sundal a bylo vidět, že má vyholenou hlavu. Je tedy možné, že vlasy viditelné na snímcích pod čepicí nejsou pravé. Za loupež může vyfasovat až deset let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám